ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Снежана Бихлер - Књижевни клуб

Датум: 17. Novembar 2017 10:44 Категорија: Новости

Наша колегеница, Снежана Бихлер, професор српског језика и књижевности је прва жена - председник Књижевног клуба "Ђура Јакшић" у Јагодини

На челу ове културне асоцијације, наша колегеница, налази се од 2012. године. Јагодина и околина је одувек била подручје раскошне народне баштине и културне традиције. Није реч, наравно, само о богатој историји и интензивном политичком животунаљ овим нашим просторима који су насељавани од Келта и Сорабоба, па до данашњих дана, већ о изузетном наслеђу из сфере културе.
У ових пет година кроз просторије Клуба прошло је више од 20 000 људи; било је безброј промоција књига, отварања сликарских изложби обележавања Дана музике, ауторских вечери, додела награда и признања...
Председник, Снежана Бихлер, имала је одличну сарадњу са свим културно-уметничким институцијама, а све уз несебичну помоћ локалне самоуправе и Скупштине града Јагодине, на челу са господином Драганом Марковићем Палмом.
Књижевни клуб "Ђура Јакшић" је захваљујући нашем дугогодишњем раднику 2015. године добио и Октобарску награду, као највеће признање из области културе.
Колектив ОШ "Љубиша Урошевић" се поноси што је један од његових чланова на челу једног од најстаријих књижевних клубова у Србији и што на најбољи нашин представља нашу школу.