ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Свечана приредба за ђаке прваке у Рибару

Датум: 06. Septembar 2018 01:07 Категорија: Новости

3. септембра 2018. године , већ традиционално су ученици другог разреда приредили приредбу добродошлице којом су поздравили прваке. Том приликом је директор школе ''Љубиша Урошевић'' Гордана Златановић одржала поздравни говор првацима и њиховим родитељима.

'' Бруји радост као звоно школско свих порука септембарских слична. Добро дошла нових ђака војско, знања жедна и игрању вична.Пред прваком сваким капу доле уважени школовани свете, јер прваци из основне школе биће сутра -прваци света.   Школа је једно пријатно место где стичеш друштво, љубав и знање. Од сада у њу ћеш ићи често, од данас си ђак - то ти је звање. Честитам вам просветари ђаке, првокласних одељења коло, честитам ти појачање школо. 
    Није баш за сваку маму или тату тренутак лак кад дете у школу пође и постаје прави ђак. Многе бриге, сумње муче родитеље свих првака. Како ће се дете снаћи, да ли ће школа бити лака или ће бити пуно муке да се уче бројке, слова, да ли ће лако да се склопе пријатељства  нека нова?


Не брините родитељи, ово је сада срећан час, деца ваша добијају учитеља поред вас, да их правим путем воде, да учење лако буде и да вама помоћ пруже да створите добре људе.


Зато сада ми шаљемо добре жеље и радости само - родитељима првака од свег срца честитамо.
Школа као део локалне самоуправе и месне заједнице има својеврсну подршку у обезбеђивању квалитетнијих услова за рад, што доводи  до унапређивања наставе , задовољства родитеља и веће мотивисаности, ентузијазма и креативности  ученика и наставника. ОШ ''Љубиша Урошевић'' је у нову школску 2018/19. годину ушла богатија за функционални спортско рекреативни центар који садржи ограђени терен са вештачком травом за мали фудбал и друге спортске активности. Терен је осветљен рефлекторима а изграђена је и трибина.


Школа сада има и парк са поплочаним стазама, прелепом фонтаном, чесмом у облику печурке и клупама, у коме ће се ученици дружити и уживати.
                      

Шесторо наставника ове школе је у првом кругу у априлу аплицирало и августа ове године прошло обуку у оквиру пројекта МПНТР-а ''Дигитални уџбеник- дигитални наставник''  у оквиру кога ће настава у дигиталном облику бити организована у 2000 учионица у Србији.  5. септембра 2018. године дистрибуирана је опрема која ће знатно помоћи реализацију пројектне наставе у првом и петом разреду и учинити је занимљивијом, практичнијом и функционалнијом.


Родитељима који су уписали децу у нашу школу и на тај начин нам указали поверење поручујем да ћемо  га оправдати и да ће нам то бити подстрек да још више и боље радимо - истакла је директор школе.


Ученици другог разреда су са великом радошћу  спремили свечану приредбу са рецитацијама, драмским текстом, плесом и песмама.Поделили су свим првацима добродошлице.