ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Резултати конкурса ,, Дигитални час''

Датум: 04. Decembar 2018 20:41 Категорија: Достигнућа

Министарство трговине, туризма и телекомуникација Србије је расписало конкурс за наставнике основних школа ,,Дигитални час'' у  школској 2018/19. години.
Радови наставника наше школе се објављују у Зборнику радова ,, Дигитални час'' за школску 2018/19. годину.

Радови који су испунили услове конкурса биће објављени у електронском Зборнику радова на адреси http://zbornikradova.mtt.gov.rs/

Министарство трговине, туризма и телекомуникација расписује Наградни конкурс за наставнике основних школа „Дигитални час“ у школској 2018/2019. години, чији је циљ подстицање употребе информационих технологија као наставних средстава, односно употреба информационих технологија које су применљиве у настави и уједно усклађене са задацима и циљевима часа.Наградни конкурс намењен је свим предметним и разредним наставницима основних школа чији је оснивач Република Србија.
Како се наводи, рад наставника треба да садржи: приказ једне наставне јединице чију реализацију прати употреба информационих технологија као наставног средства и приказ активности реализованих током одређеног временског периода где је ИКТ стављен у функцију решавања одређеног, раније уоченог, васпитно-образовног проблема (нпр. дисциплина, мотивација, пажња, одсуство).
Поводом конкурса пријављено је 375 радова, од којих је 51 рад одабран за награду, и то: 17 радова у области математике, рачунарства, информатике и техничког образовања, 17 радова у области друштвених наука, уметности и спорта, и 17 радова у области природних наука.
Списак радова наставника наше школе који се објављују у  електронском Зборнику радова на адреси http://zbornikradova.mtt.gov.rs/  
- Троугао и кружница у дигиталном свету: наставник Ивана Радошевић
- Употреба ИКТ у настави Српског језика код обраде текста: наставник Биљана Јевтић
- Музика првобитне заједнице: наставник Милан Вујисић
- Празници- дани радости и одмора: наставници Тања Николић, Сузана Маленовић, Биљана Милошевић и Соња Павловић
- Корњача (графика) Збир унутрашњих углова у троуглу: наставници Владан Обрадовић и Далибор Милосављевић
Поносни смо што смо узели учешће на конкурсу и допринели 
 примени информационо-комуникационих технологија (ИКТ) у образовном процесу, што неспорно доприноси подизању квалитета наставе, већем интересовању ученика и бољем разумевању наставног градива. Позивамо све наставнике да у свом даљем раду користе ИКТ, унапређују квалитет наставе, као и да учествују и на наредним конкурсима који ће се спроводити у овој области.