ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Презентација е-уџбеника

Датум: 21. Decembar 2018 12:06 Категорија: Новости

Угледни час за наставнике разредне наставе из ОШ,, Љубиша Урошевић'' Рибаре и ОШ ,, Вук Караџић'' Глоговац је одржан 14.12.2018. године у ОШ ,, Љубиша Урошевић'', а 20.12.2018. и за наставнике разредне наставе ОШ ,,Јоца Милосавлјевић''.

Учесници пројекта ,, 2000 дигиталних учионица'' , Биљана Јевтић и Биљана Милошевић, показали су како се одвија час уз примену дигиталних издања уџбеника.


        Угледном часу су присуствовали наставници малђих разреда, професори енглеског језика, педагог и психолог школе. 
       Дигитална опрема ће пре или касније ући у све учионице,и сваки наставник жели да се упозна са дигиталним уџбеницима на начин који му највише одговара, као што је и осмишљена ова презентација.
        Наставницима је најзанимљивије био садржај и разноликост интерактивних задатака у уџбеницима, а и филмови су изазавали позитивне реакције.
        Најчешћа питања су се односила о приступу е-уционици:приступ је лак  путем портала Е-учионица, на ком се налазе и дигитални уџбеници. Сваки наставник који изабере да користи одређени дигитални уџбеник добија приступ наставним материјалима који су му потребни за припрему и извођење часа.
          Став наставника је да су многобројне предности које имају наставници и ученици од дигиталних уџбеника.