ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Хтели или не, школа нам је све

Датум: 23. Mart 2015 18:42 Категорија: Новости

Март је месец који је добио име по римском божанству рата. Симболишу га издржљивост, борбеност, истрајност, упорност....  Баш у овом месецу прослава је и нашег Дана школе. 

У четвртак 26.03.2015. године наша ОШ „Љубиша Урошевић“ напуниће 164 године 
 
Сво ово време имали смо један циљ, стварање ђака пуних знања, који ће својој школи донети славу, а својим учитељима понос. 
 
СВИМ УЧЕНИЦИМА, РОДИТЕЉИМА И ЗАПОСЛЕНИМА ЖЕЛИМО СРЕЋАН ДАН ШКОЛЕ

Хтели или не, школа нам је све
 
Март је месец који је добио име по римском божанству рата. Симболишу га борбеност, истрајност, упорност, издржљивост. Баш у овом месецу прослава је и нашег Дана школе. 
 
Наша школа може се поистоветити са етимологијом овог месеца  борбена, истрајна, јака. ОШ „Љубиша Урошевић“ 164 година радила је великом снагому циљу стварања ђака пуних знања који ће својој школи донети славу, а својим учитељима понос. 
 
Наша школа напредује и развија се из године у годину. Данас, стоји усправно попут храста, понекад претрпи пораз, па уздигнуте главе прославља победе. Гледа како одрастају њени становници и уноси мир и важност у сваки њихов дан. 
 
Покушавамо да ове наше мале људе изведемо на отворен друм живота, који није нимало лак. Покушавамо да им тешко буде мање тешко, да им лепо буде лепше. Навикавамо младе људе на добро, јер од тога све зависи. Иако живимо у времену нетолеранције, непоштења и злобе, времену оскудице, немаштине и беде, величина људи је управо та, да се издигну из пепела, чврсто се ослоне на своје сопствене ноге и крену путем знања и просвећености. 
 
Мото Дана школе је "Хтели или не, школа нам је све", нешто слично попут старе Доситејеве крилатице Књиге, браћо моја, а не звона и прапорци; јер заиста једино неговањем знања и учењем могу се отворити очи и видети светлост у овој тамној свакодневници. Наша школа из године у годину пали светиљку за светиљком и обасјава нове животне стазе нашим ученицима, омогућавајући им боље и савременије услове. 
 
Урађен је нови Школски развојни план, са многим спољашњим ресурсима, попут Центра за културу,  Народне библиотеке и музејима, који ће омогућити ученицима везу са културом, традицијом и историјом. Снага наше школе су ученици и њихови родитељи, стручни кадар, психолошко-педагошка служба, руководство. 
 
Школа је обезбеђена видео надзором како би ученици у њој били заштићени и сигурни. Школа је и добила стоп сол фолије, које су је учиниле још иновативнијом и савременом. Наша школа била је домаћин ове школске године на такмичењу страних језика, а по први пут ове школске године одржано је такмичење Мислиша, из области математике, у коме су наши ђаци надметали своја знања и вештине. Сем математике, наши ђаци остварили су резултате и на другим пољима (додати списак ученика са такмичења). 
 
Зато, драги ђаци, ако научите како да размишљате, како да обратите пажњу, онда ћете знати да имате и друге опције. Будите у стању да искусите ситуацију која се састоји од врелине, гужве, спорости, али и у њој да видите нешто свето, нешто што гори истим пламеном и истом снагом као звезда, као љубав, као саосећање. 
 
Не учимо за школу, већ за живот. Корист од учења састоји се у томе да будемо бољи и паметнији. Љубав, рад и знање извори су нашег живота. Они и треба да управљају њиме. 

директор школе
Гордана Златановић