ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Професионална оријентација радионица "Представљање занимања фризер, педикир и маникир"

Датум: 13. Februar 2017 15:14 Категорија: Новости

У склопу програма Професионалне оријентације реализована је радионица "Представљање занимања фризер, педикир и маникир"  дана 29.12.2016 у нашем одељењу у Кончареву. Школски Тим за Професионалну оријентацију је на основу континуираног праћења професионалних интересовања наших ученик  изабрао да ученике боље упозна са особеностима занимања која се тичу неге лепоте.

Како су радионице искуственог типа наишле на одобравање наших ученика и родитеља, одлучили смо се да на овај начин представимо занимања фризер, педикир и маникир.
Са чиме се све сусрећу у својој пракси фризери, педикир и маникир? Који су то захтеви и одговорности који се везују за ова занимања? Шта све лепо може донети бављење занимањима која се тичу неге лепоте? Нека су од честих и кључних питања будућих средњошколаца. Желели смо да кроз ову радионицу дамо одговоре на што више питања и оснажимо наше ученике да донесу зрелу одлуку у избору занимања. Велику помоћ смо имали од професионалног фризера Ђурђевић Сузане,  која нам је осим одговара на питања која смо јој поставили, демонстрирала и како настају најмодерније фризуре. Наша бивша ученица Андрејић Кристина је осим својих вештина у раду маникира, са ученицима поделила искуства која се тичу школовања и обуке за ово занимање. Ученици су са радионице понели лепа и врло корисна искуства а неки од њих и нове фризуре. Учествовали су ученици из свих наших одељења а радионица је превасходно била намењена ученицима седмих и осмих разреда.
Фотографије са ове радионице можете видети у ГАЛЕРИЈИ.