ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Школа за родитеље

Датум: 27. April 2017 10:47 Категорија: Новости

Педагошко-психолошка служба је у оквиру програма сарадње са родитељима, заједно са учитељициом Биљаном Милошевић и родитељима ученика 3у претходна два месеца реализовала програм Школа за родитеље. Програм се састојао од едукативно-искуствених радионица чији је циљ био педагошко-психолошко образовање родитеље.

Реализоване су следеће тематске радионице, по редоследу одржавања:
Како да дете хвалим а да га не искварим;
Пружање подршке у планирању дневних активности;
Активно слушање;
Ја сам ОК, моје дете је ОК;
Конфликти/сукоби – фазе и исходи;
Како настаје сукоб са ближњима и како га избећи;
Модел ненасилног решавања конфликта/сукоба; Ја поруке – самопоуздано реаговање;
Како се носити са губитком и жаљењем. 


Фотографије са радионица можете видети у ГАЛЕРИЈИ.

У припремној фази програма учитељица Биљана Милошевић је обавила разговор са свим родитељима и проверила њихову заинтересованост за учешће у програму. Информација о темама из области педагошко-психолошке праксе и васпитања била је друга важна информација у припреми програма. Осим учитељице, на ову тему су са родитељима разговарали и педагог и психолог након прве, пробне, радионице.

План програма састојао се од 9 тематских радионица, реализација сваке планирана је у по два термина, по једна у преподневном и послеподневном термину, односно у 2 различите групе родитеља. За учешће у програму пријавило се 16 родитеља а њих 14-оро присуствовало је макар једној групи.

Евалуација програма била је континуирана. Родитељима који су присуствовали појединачним радионицама је на крају сваког сусрета дата прилика да вреднују квалитет сваке радионице. Питања у евалуацији су се односила на применљивост знања стечених на радионици и пријатност рада током трајања радионице. Анализом евалуационих листића сазанајемо да су све радионице оцењене највишом оценом.