ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Вест

Ранг листа конкурса

Датум: 06. Decembar 2018 21:26 Категорија: Новости

На овогодишњем ликовном конкурсу малог формата ,,Мини рестарт" узело је учешће 3733 рада из Србије, Македоније, Б и Х, Хрватске, Црне Горе, Мађарске, Бугарске, Украјине, Литваније и Хондураса.
Услове конкурса је испунило 3042 рада, 2408 домаћих и 404 иностраних радова.
Стручни жири историчар уметности др Ана Милошевић, дипломирана сликарка Вера Станишић Рончевић и историчарка уметности Слађана Казановић прегледао је све пристигле радове и направио ранг листу радова излагача.

Прочитај

УГЛЕДНИ ЧАС ИЗ ФИЗИКЕ У РИБАРУ

Датум: 04. Decembar 2018 23:41 Категорија: Достигнућа

Дана 23.11.2018. године у Рибару у одељењу 72 одржан је угледни час из физике на
тему "Одређивање сталног убрзања при кретању куглице низ жлеб". Час је одржао
предметни наствник Душан Николић, професор физике. Ученици су пре почетка
рада погледали наставни филм како се то ради у правој лабораторији и са савременим
училима а онда се приступило раду по групама. Атмосфера је била радна а час је ученицима
био занимљив јер су практично видели равномерно убрзано праволинијско кретање.
Део атмосфере можете погледати на приложеним фотографијама.

Прочитај

Резултати конкурса ,, Дигитални час''

Датум: 04. Decembar 2018 20:41 Категорија: Достигнућа

Министарство трговине, туризма и телекомуникација Србије је расписало конкурс за наставнике основних школа ,,Дигитални час'' у  школској 2018/19. години.
Радови наставника наше школе се објављују у Зборнику радова ,, Дигитални час'' за школску 2018/19. годину.

Радови који су испунили услове конкурса биће објављени у електронском Зборнику радова на адреси http://zbornikradova.mtt.gov.rs/

Прочитај

Угледни час у одељењу IV/3

Датум: 29. Novembar 2018 20:50 Категорија: Новости

Дана 27.11. 2018. године  у одељењу IV/3 у Ракитову одржан је угледни час из Физичког васпитања са наставном јединицом "Полигон препрека са различитим облицима кретања".             

Прочитај

Saradnja škole i porodice

Датум: 27. Novembar 2018 12:54 Категорија: Новости

Основна школа „Љубиша Урошевић“ има дугогодишњу и добру сарадњу са породицама наших ђака. Жеља нам је да то одржимо али и унапредимо у складу са нашим ресурсима. Како би то учинили, потребно нам је да чујемо мишљење родитеља односно законских заступника наших ученика.

Прочитај

Онлајн обука

Датум: 27. Novembar 2018 10:55 Категорија: Новости

У оквиру пројекта "Унапређивање квалитета образовања и васпитања кроз успостављања Наставничког образовног портала", планирано је организовање онлајн обуке за наставнике основних школа.

Прочитај

Угледни час математике

Датум: 15. Novembar 2018 14:32 Категорија: Новости

Дана 13.11.2018. године одржан је угледни час математике у Старом Ланишту, у одељењу 85, на тему "Површина призме.Мрежа призме".

    

Прочитај

То су били наши преци

Датум: 13. Novembar 2018 13:45 Категорија: Новости

Дан примирја -  11. новембар

Међународни дан примирја у Првом светском рату обележава се у свету државним манифестацијама које се одржавају 11. новембра у 11 сати у знак сећања на 1918. годину, кад је 11. новембра у 11 сати на снагу ступило примирје. Разлог за узимање овог датума је у томе што је 9. новембра избила револуција у Немачкој, а сам цар Вилхем ИИ је побегао у Холандију како би спасао главу, а Немачка бива проглашена за републику. То је био сигнал да Немачка војска може капитулирати сваког дана. Што ће се управо и десити 11. новембра 1918. године у Компјењу, месту близу Париза у возу и личном вагону француског маршала Фердинанда Фоша, чиме ће се окончати Први светски рат.

Из тог разлога, сам датум 11. новембар у свету ће се узети као дан у којем ће се обележавати Дан примирја у Првом светском рату.


 

Прочитај

УГЛЕДНИ ЧАС ИЗ ФИЗИКЕ У СТАРОМ ЛАНИШТУ

Датум: 12. Novembar 2018 22:52 Категорија: Достигнућа

Дана 08.11.2018. године у Старом Ланишту у одељењу 85 одржан је угледни час из физике
"Одређивање положаја ликова код сочива" који је одржао предметни наставник Душан Николић
професор физике. По обновљеном градиву у уводном делу часа ученици су подељени у групе
те су прешли на израду задатака. Делић атмосфере која је била радна приказују следеће слике


            

Ученици су показали да су уз помоћ знања из геометрије лако савладали овај део геометријске оптике и овакав рад им је био занимљив.
Први пут је на овакав начин обрађена наставна јединица

Прочитај

Прваци округа ОШ,,Љубиша Урошевић

Датум: 09. Novembar 2018 15:06 Категорија: Новости

 У уторак 6. новембра у Ћуприји је одржано овогодишње првенство Поморавског округа у атлетици.  Женска екипа ОШ,,Љубише Урошевић " је одбранила прошлогодишњу титулу победника и поново стекла право да учествује на Међурегионалном првенству на пролеће.Најбоље у екипи су биле Катарина Денић, победница у скоку у вис, као и Марија Величковић која је победила у скоку у даљ. Штафета 4*100м, је такође заузела прво место а чиниле су је: Валентина Арсић, Марија Величковић, Кaтарина Денић, Анђела Младеновић.  Женску екипу су сачињавале још и Нађа Живковић-кугла, Анђела Младеновић-300м-, Анђела Младеновић-600м, и Валентина Арсић-100м,
Мушка екипа је заузела друго место, а посебно су се истакли победници у трци на 800м, Лука Стефановић и у бацању кугле Мaтеја Панић. Екипу су још сачињавали: Игор Арсић-скок у вис, Ђорђе Филић-100 м -штафета, Предраг Митић-300м, Михајло Ђурић-скок у даљ, Петар Драговић-штафета, Давид Урошевић-штафета. Стефан Васић-штафета. На такмичењу су учествовали и млађи пионири и пионирке победници Општинског такмичења. Небојша МАрковић је победник на 60 м спринт, Симон Ђурђевић као и Марина Васић  освојили су  друга места у скоку у вис, Таша РАдојковић је такође освојила друго место у трци на 300 м, док је  Анђела ВАсић  била трећа у бацању кугле.

Прочитај