ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Новости

Ранг листа конкурса

Датум: 06. Decembar 2018 21:26 Категорија: Новости

На овогодишњем ликовном конкурсу малог формата ,,Мини рестарт" узело је учешће 3733 рада из Србије, Македоније, Б и Х, Хрватске, Црне Горе, Мађарске, Бугарске, Украјине, Литваније и Хондураса.
Услове конкурса је испунило 3042 рада, 2408 домаћих и 404 иностраних радова.
Стручни жири историчар уметности др Ана Милошевић, дипломирана сликарка Вера Станишић Рончевић и историчарка уметности Слађана Казановић прегледао је све пристигле радове и направио ранг листу радова излагача.

Прочитај

Угледни час у одељењу IV/3

Датум: 29. Novembar 2018 20:50 Категорија: Новости

Дана 27.11. 2018. године  у одељењу IV/3 у Ракитову одржан је угледни час из Физичког васпитања са наставном јединицом "Полигон препрека са различитим облицима кретања".             

Прочитај

Saradnja škole i porodice

Датум: 27. Novembar 2018 12:54 Категорија: Новости

Основна школа „Љубиша Урошевић“ има дугогодишњу и добру сарадњу са породицама наших ђака. Жеља нам је да то одржимо али и унапредимо у складу са нашим ресурсима. Како би то учинили, потребно нам је да чујемо мишљење родитеља односно законских заступника наших ученика.

Прочитај

Онлајн обука

Датум: 27. Novembar 2018 10:55 Категорија: Новости

У оквиру пројекта "Унапређивање квалитета образовања и васпитања кроз успостављања Наставничког образовног портала", планирано је организовање онлајн обуке за наставнике основних школа.

Прочитај

Угледни час математике

Датум: 15. Novembar 2018 14:32 Категорија: Новости

Дана 13.11.2018. године одржан је угледни час математике у Старом Ланишту, у одељењу 85, на тему "Површина призме.Мрежа призме".

    

Прочитај

То су били наши преци

Датум: 13. Novembar 2018 13:45 Категорија: Новости

Дан примирја -  11. новембар

Међународни дан примирја у Првом светском рату обележава се у свету државним манифестацијама које се одржавају 11. новембра у 11 сати у знак сећања на 1918. годину, кад је 11. новембра у 11 сати на снагу ступило примирје. Разлог за узимање овог датума је у томе што је 9. новембра избила револуција у Немачкој, а сам цар Вилхем ИИ је побегао у Холандију како би спасао главу, а Немачка бива проглашена за републику. То је био сигнал да Немачка војска може капитулирати сваког дана. Што ће се управо и десити 11. новембра 1918. године у Компјењу, месту близу Париза у возу и личном вагону француског маршала Фердинанда Фоша, чиме ће се окончати Први светски рат.

Из тог разлога, сам датум 11. новембар у свету ће се узети као дан у којем ће се обележавати Дан примирја у Првом светском рату.


 

Прочитај

Прваци округа ОШ,,Љубиша Урошевић

Датум: 09. Novembar 2018 15:06 Категорија: Новости

 У уторак 6. новембра у Ћуприји је одржано овогодишње првенство Поморавског округа у атлетици.  Женска екипа ОШ,,Љубише Урошевић " је одбранила прошлогодишњу титулу победника и поново стекла право да учествује на Међурегионалном првенству на пролеће.



Најбоље у екипи су биле Катарина Денић, победница у скоку у вис, као и Марија Величковић која је победила у скоку у даљ. Штафета 4*100м, је такође заузела прво место а чиниле су је: Валентина Арсић, Марија Величковић, Кaтарина Денић, Анђела Младеновић.  Женску екипу су сачињавале још и Нађа Живковић-кугла, Анђела Младеновић-300м-, Анђела Младеновић-600м, и Валентина Арсић-100м,
Мушка екипа је заузела друго место, а посебно су се истакли победници у трци на 800м, Лука Стефановић и у бацању кугле Мaтеја Панић. Екипу су још сачињавали: Игор Арсић-скок у вис, Ђорђе Филић-100 м -штафета, Предраг Митић-300м, Михајло Ђурић-скок у даљ, Петар Драговић-штафета, Давид Урошевић-штафета. Стефан Васић-штафета. На такмичењу су учествовали и млађи пионири и пионирке победници Општинског такмичења. Небојша МАрковић је победник на 60 м спринт, Симон Ђурђевић као и Марина Васић  освојили су  друга места у скоку у вис, Таша РАдојковић је такође освојила друго место у трци на 300 м, док је  Анђела ВАсић  била трећа у бацању кугле.

Прочитај

Настава у природи - Голија 2018. године

Датум: 03. Novembar 2018 19:37 Категорија: Новости

Настава у природи изведена је на планини Голија од 25. 10. 2018. године до 01. 11. 2018. године. Ученици 2/4, 2/5 и 3/1 су са својим учитељима били смештени у хотелу ''Голија'' у месту Одвраћеница. Боравећи на Голији деца су уживала у лепотама нетакнуте природе, шетали стазом здравља, хипербаричном стазом где је концентрација кисеоника највећа, обишли велике мравињаке чији мрави својом киселином лече бронхијалну астму, врх ''Кулу'' која се налази на 1700 метара надморске висине, одакле се пружа поглед на Пештерску висораван и планине Црне Горе, обишли пашњаке и пастирске куће. Поред наставе и шетњи ученици су имали забавни програм који је рекреатор употпунио играма на спортским теренима и вечерњим журкама. Сви планирани образовно-васпитни задаци су испуњени.
  

Прочитај

Екскурзија ученика осмог разреда

Датум: 30. Oktobar 2018 08:19 Категорија: Новости

     Ученици осмог разреда  провели су 26. и 27.10. 2018. године на екскурзији која се изводила на релацији Рибаре - Овчарбања  - Сирогојно - Златибор - Тара - Мокра Гора  -  Рибаре, у оквиру које су обишли манастир Благовештење, возили се чувеном Шарганском осмицом, посетили Дрвенград на Мећавнику. Ноћење је било организовано у хотелу Оморика на Тари, где су уживали  у различитим садржајима који овај хотел нуди. После доручка посетили су Кремну, Стопића пећину, затим и етно комплекс Старо село у Сирогојну. Након тога отишли су на Златибор и уживали у шетњи туристичким центром. Ова је екскурзија је била једно незаборавно и дивно искуство, како за ученике тако и за наставнике који су  су били веома задавољни на понашање, одговорност и зрелост ове генерације.




                

Прочитај

Светски дан хране

Датум: 18. Oktobar 2018 12:23 Категорија: Новости

Дана 17.10.2018. године обележен је Светски Дан хране у Старом Ланишту.

            

Прочитај