ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Новости

Предавање "Безбедно коришћење интернета и других мрежа"

Датум: 06. Maj 2018 11:56 Категорија: Новости

27. 04. 2018. године у одељењу IV/3 одржано је предавање са темом "Безбедно коришћење интернета и других мрежа" из пројекта "Основи безбедности деце". Предавање је одржао полицијски службеник, Ненад Тимотијевић.


Прочитај

Тематски дан "Пролеће"

Датум: 06. Maj 2018 11:42 Категорија: Новости

27. 04. 2018. године у издвојеном одељењу у Ракитову одржан је тематски дан са темом  "Пролеће". У реализацији су учествовали сви ученици од првог до четвртог разреда.

        

Прочитај

Предавање МУП-а ,, Заштита од пожара''

Датум: 01. Maj 2018 12:08 Категорија: НовостиУченици 4/1,4/2,4/5,4/6 и 4/7 претили су са занимањем предавање Тање Голубовић и Небојше Манојловића.

Прочитај

Угледни час "Биће из моје маште"

Датум: 30. April 2018 13:18 Категорија: Новости

26. 04. 2018. године у одељењу IV/3 одржан је угледни час из предмета ликовна култура са темом "Биће из моје маште". Ученици су кроз тродимензионално повезивање употребних предмета представили чудесно биће из своје маште. Рад се одвијао по групама, а ученици су кроз рад исказали своју маштовитост, креативност и своје дело успешно привели крају. Угледном часу су присуствовали учитељи осталих разреда у Ракитову и наставник Енглеског језика.

          

Прочитај

Фрушкогорски излет ученика ОШ ,,Љубише Урошевић“ издвојеног одељења у Кончареву у организацији Црквеног одбора при Храму Светог Јована Крститеља у Кончареву

Датум: 25. April 2018 12:39 Категорија: Новости

Дана 21.4.2018. у седам часова ученици издвојеног  одељења из Кончарева са својим одељењским старешинама, директором  школе, вероучитељем , лекаром и помоћним радницима упутили су се пут Фрушке горе. Циљ је био да ученици обиђу значајније светиње од укупно 35 ( од којих је 17 активно) колико се налази на Фрушкој гори коју зову Српском Светом Гором.
 Прва посета је била манастиру Хопово. У Хопову се налазе мошти  Светог великомученика Теодора Тирона, а честица његових моштију се налази у Храму Светог Јована Крститеља, у Кончареву.
Потом смо обишли манастир Крушедол. Задужбина деспота Ђурђа Бранковића. Манастир одише духовном културом средњовековне Србије.
 Посебну импресију доживели смо посетом манастиру  Гргетег, из  15. века, задужбина Змај Огњеног Вука ( лоза Бранковића). У манастиру се налази копија Пресвете Богородице Тројеручице чији се оригинал чува на Хиландару. Пажњу су нам посветиле гостопримиве монахиње, које су послале деци разне слаткише.
Последњи од планираних манастира у низу Фрушкогорских бисера био је Велика Ремета. Дотакли смо исконски сјај архитектуре и културно-историјски значај грађевине.
 Излет је заокружен посетом  Сремских Карловаца. Ученици су се окрепили обезбеђеним богатим ланч-пакетима. Са собом су понели вредниости наше традиције и обогатили своја сазнања.  У име ученика  срдачно се захваљујемо Црквеном одбору при  Храму Светог Јована Крститеља у Кончареву.
 
                                                                                                                                                                                                                                                                Директор школе
                                                                                                                                                                                                                                                             Гордана Златановић

Прочитај

Naša škola saradjuje u UNICEF-ovim projektima

Датум: 17. April 2018 22:36 Категорија: Новости

Učešće naše škole u UNICEF-ovom projektu ,, Zaštita dece od elementarnih nepogoda'' se ostvarilo u saradnji sa SURS-om.

Прочитај

Угледни час - Кочино Село

Датум: 02. April 2018 15:32 Категорија: Новости

30. 03. 2018. године у Кочином Селу у одељењу 1/5 одржан је угледни час са темом "Украшавамо јаја".  Ученици су са својим родитељима користећи маштовитост и креативност украшавали јаја.  Жеља и родитеља и деце је да оваквих часова буде што више.

              

Прочитај

ДАН ШКОЛЕ

Датум: 02. April 2018 13:16 Категорија: Новости

Дана  26.3.2018. у 10:15 часова у Рибару положен је венац на спомен-бисту Љубише Урошевић. У Дому културе у Кончареву у 16:00 часова одржана је свечана академија поводом Дана школе. Академију је отворио директор школе Гордана Златановић свечаним говором, уз присуство награђених ученика поводом различитих нивоа такмичења.
Поводом Дана Школе ,,Љубише Урошевић" ученици од првог до осмог разреда из Кончарева одиграли су представу на тему ,,Одрастањем срцем боље видиш". Тема је била инспирисана чувеним алегоријским романом ,,Мали Принц" егзиперија, модерни ,,Мали принц" који походи планете, доживљавајући стадијуме одрастања, учења и сазревања, до спознаје свог сопственог идентитета.Човек сазревањем добија своју личност, упознаје себе, прве  љубави, надграђује своје знање, наилази на животне препреке, доживљава прва искуства и схвата да су доброта и стрпљење верне пратиље љубави. Очи су слепе. Треба тражити срцем, нема другог пута. Свако је ковач своје среће и успеха. Приредба је посећена и медијски пропраћена.

Прочитај

ВАСКРШЊИ ЧАС НА ПЕДАГОШКОМ ФАКУЛТЕТУ У ЈАГОДИНИ

Датум: 02. April 2018 08:34 Категорија: Новости

У петак, 30. марта 2018, Факултет педагошких наука угостио је наше  ученике и ученике осталих сеоских и градских школа, њихове вероучитеље на већ традиционалном Васкршњем часу.
Као и претходних година, активности са ученицима одржали су студенти завршних година студија под менторством својих професора и асистената. 
                                                 

Прочитај

Угледни час из физике

Датум: 01. April 2018 16:26 Категорија: Новости

Дана 30.марта 2018. године одержан је угледни час у одељењу 8/2 у Рибару

Прочитај