ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Новости

Школска слава Свети Сава Старо Ланиште 2024

Датум: 29. Januar 2024 16:48 Категорија: Новости

Свети Сава обележен је у издвојеном одељењу у Старом Ланишту, сечом колача, пригодном приредбом као и слаткишима за ученике које је припремио свештеник.Нека нас Сава чува и води путем доброте, мудрости и љубави! Срећна школска слава Свети Сава!

Прочитај

"Деда Мраз и ванземаљци", Рибаре 2023

Датум: 31. Decembar 2023 16:47 Категорија: Новости

У четвртак 28. 12. у Дому културе у Рибару одиграна је позоришна представа "Деда Мраз и ванземаљци", у извођењу Јагодинског народног позоришта. Ученици од 1. до 4. разреда су уживали у живописном извођењу веселих глумаца.

Прочитај

Радионица " На глави нам шарени шешири" ,Рибаре 2023

Датум: 26. Novembar 2023 14:58 Категорија: Новости

У периоду од 20. новембра до 24. новембра, ученици првог, трећег и четвртог разреда у Рибару су са својим учитељицама реализовали радионицу за превенцију дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања под називом: "На глави нам шарени шешири".

Прочитај

Радионица за превенцију дискриминације,насиља,злостављања и занемаривања,Кончарево млађи разреди 2023

Датум: 25. Novembar 2023 15:22 Категорија: Новости

Ученици млађих разреда из Кончарева су са својим учитељима реализовали  радионицу за превенцију дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања‘‘На глави нам шарени шешири‘‘.

Циљеви ове радионице су да ученици науче користити стратегије решавања проблема  у сврху развоја адекватне атмосфере унутар одељења, као и да приликом решавања проблема нужно тај проблем треба да сагледају из различитих углова. 

 

Прочитај

Заједно и безбедно кроз детињство, Ново Ланиште 2023

Датум: 25. Novembar 2023 15:13 Категорија: Новости

Дана 23.11.2023. у Новом Ланишту године реализован је пројекат "Заједно и безбедно кроз детињство" за ученике II, III i IV разреда. Припадник ватрогасне службе, Владица Павловић, је упознао ученике са начином поступања и понашања приликом пожара, земљотреса и поплаве. Ученици су пажљиво слушали предавање и постављали питања, а ватрогасац је давао одговоре на сва постављена питања. На крају часа ученицима су подељене бојанке "Заједно и безбедно кроз детињство".



 

Прочитај

Заједно и безбедно кроз детињство, Старо Ланиште 2023

Датум: 25. Novembar 2023 15:01 Категорија: Новости

23.11.2023. је у ОШ "Љубиша Урошевић" у издвојеном одељењу у Старом Ланишту реализован пројекат "Заједно и безбедно кроз детињство" за ученике млађих разреда. Реализатор пројекта ватрогасац Владица Павловић.

Прочитај

Заједно и безбедно кроз детињство, Кочино Село 2023

Датум: 25. Novembar 2023 14:46 Категорија: Новости

23.11.2023. у школи у Кочином Селу реализован је  пројекат "Заједно и безбедно кроз детињство" за ученике првог и другог разреда од 9:05 до 9:50. Пројекат је реализован од стране ватрогасца Владице Павловић који је говорио о опасностима приликом пожара, поплаве и земљотреса, а предавању је присуствовао и педагог школе Сања Милорадовић. Ученици су постављали питања и показали велику заинтересованост за нова сазнања. Ватрогасац је стрпљиво одговарао, а на крају часа је поделио ученицима бојанку " Заједно и безбедно кроз детињство."
Предавање је изазвало пажњу и интересовање.

Прочитај

Дружење и учење другака и шестака

Датум: 19. Novembar 2023 10:34 Категорија: Новости

Ученике одељења 2/1 су на часу музичке културе посетиле  другарице из шестог
разреда: Ђурађа Јовановић, Јелена Јовановић и Владана Дикић.  
Владана Дикић  донела своју виолину и упознала ученике са њеним деловима и  
именовала материјале од којих  су направљени. Ученици су уживали у слушању
композиција које је Владана Дикић одсвирала на виолини, а затим су певали песме уз
музичку пратњу својих другарица из шестог разреда: Владана Дикић је свирала на
виолини а Ђурђа Јовановић и Јелена Јовановић су певале у хору са својим млађим
друговима.

Прочитај

Министарка просвете у посети Јагодини

Датум: 14. Novembar 2023 14:34 Категорија: Новости

Прочитај

Министарка просвете Србије, Славица Ђукић Дејановић посетила данас адаптирану основну школу у Старом Ланишту

Датум: 06. Novembar 2023 22:30 Категорија: Новости

Министарка просвете Србије, Славица Ђукић Дејановић, боравила је данас у радној посети Јагодини, током које је посетила и нашу школу. Ђукић Дејановић је са председником Скупштине града Јагодинa, Драганом Марковићем Палмом, и директорkом школе, Горданом Златановић, обишла основну школу у Старом Ланишту. 
Школа у Старом Ланишту је у потпуности адаптирана и има све што имају градске школе. То је заједничка инвестиција Владе Републике Србије и наше локалне самоуправе. Улагање у школе је улагање у будућност. У потпуности адаптираној основној школи у Старом Ланишту ове године је уписано десет ђака првака, што није у последњих десет година био случај. Улагање у школе требало би да буде један од  примарних циљева у нашем образовном систему.



 

Прочитај