ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Новости

Заједно и безбедно кроз детињство, Старо Ланиште 2023

Датум: 25. Novembar 2023 15:01 Категорија: Новости

23.11.2023. је у ОШ "Љубиша Урошевић" у издвојеном одељењу у Старом Ланишту реализован пројекат "Заједно и безбедно кроз детињство" за ученике млађих разреда. Реализатор пројекта ватрогасац Владица Павловић.

Прочитај

Заједно и безбедно кроз детињство, Кочино Село 2023

Датум: 25. Novembar 2023 14:46 Категорија: Новости

23.11.2023. у школи у Кочином Селу реализован је  пројекат "Заједно и безбедно кроз детињство" за ученике првог и другог разреда од 9:05 до 9:50. Пројекат је реализован од стране ватрогасца Владице Павловић који је говорио о опасностима приликом пожара, поплаве и земљотреса, а предавању је присуствовао и педагог школе Сања Милорадовић. Ученици су постављали питања и показали велику заинтересованост за нова сазнања. Ватрогасац је стрпљиво одговарао, а на крају часа је поделио ученицима бојанку " Заједно и безбедно кроз детињство."
Предавање је изазвало пажњу и интересовање.

Прочитај

Дружење и учење другака и шестака

Датум: 19. Novembar 2023 10:34 Категорија: Новости

Ученике одељења 2/1 су на часу музичке културе посетиле  другарице из шестог
разреда: Ђурађа Јовановић, Јелена Јовановић и Владана Дикић.  
Владана Дикић  донела своју виолину и упознала ученике са њеним деловима и  
именовала материјале од којих  су направљени. Ученици су уживали у слушању
композиција које је Владана Дикић одсвирала на виолини, а затим су певали песме уз
музичку пратњу својих другарица из шестог разреда: Владана Дикић је свирала на
виолини а Ђурђа Јовановић и Јелена Јовановић су певале у хору са својим млађим
друговима.

Прочитај

Министарка просвете у посети Јагодини

Датум: 14. Novembar 2023 14:34 Категорија: Новости

Прочитај

Министарка просвете Србије, Славица Ђукић Дејановић посетила данас адаптирану основну школу у Старом Ланишту

Датум: 06. Novembar 2023 22:30 Категорија: Новости

Министарка просвете Србије, Славица Ђукић Дејановић, боравила је данас у радној посети Јагодини, током које је посетила и нашу школу. Ђукић Дејановић је са председником Скупштине града Јагодинa, Драганом Марковићем Палмом, и директорkом школе, Горданом Златановић, обишла основну школу у Старом Ланишту. 
Школа у Старом Ланишту је у потпуности адаптирана и има све што имају градске школе. То је заједничка инвестиција Владе Републике Србије и наше локалне самоуправе. Улагање у школе је улагање у будућност. У потпуности адаптираној основној школи у Старом Ланишту ове године је уписано десет ђака првака, што није у последњих десет година био случај. Улагање у школе требало би да буде један од  примарних циљева у нашем образовном систему.



 

Прочитај

Заједно и безбедно кроз детињство 2023.

Датум: 24. Oktobar 2023 23:10 Категорија: Новости

У периоду од 18. до 23. 10. 2023. у нашој школи су реализована предавања предвиђена пројектом МУП-а ,,Заједно и безбедно кроз детињство" са темом ,,Вршњачко насиље у стварном и виртуелном свету". Радионице су одржане са ученицима свих одељења петог и седмог разреда у присуству директора, стручних сарадника и предметних наставника.



Рибаре

Прочитај

Дан ослобођења Јагодине 2023. године

Датум: 24. Oktobar 2023 22:59 Категорија: Новости

На свечаној седници Скупштине града поводом Дана ослобођења Јагодине у Другом светском рату, награђен је ученик наше школе Михајло Милић 8/4, за постигнут успех у школи и за остварене резултате на такмичењима, у школској 2022/23. години. Честитамо Михајлу и желимо пуно успеха у даљем школовању!

Прочитај

Обука за развој и вредновање читалачке писмености у првом циклусу основне школе

Датум: 16. Oktobar 2023 12:05 Категорија: Новости

У суботу, 14.10.2023. године у ОШ „Љубиша Урошевић“ у Рибару реализована је непосредна Обука за развој и вредновање читалачке писмености у првом циклусу основне школе.

Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања у сардњи са ОШ "Љубиша Урошевић" омогућио је бесплатну обуку наставницима разредне наставе уз подршку сертификованог водитеља, стручног сарадника наше школе - Ане Тасић.

Прочитај

Први септембар 2023 прваци

Датум: 02. Septembar 2023 13:51 Категорија: Новости

Традиционално 1. септембра школа отвара широм врата будућим ђацима првацима. У  Матичној школи у Рибару ученици другог, трећеги и четвртог, разреда са својим учитељима су припремили приредбе а ученице 6-2 одељења Ђурђа Јовановић, Ленка Станић и Нина  су биле техничка подршка. 
Уз гипке покрете, песму и радост пожелели су будућим првацима срећан почетак школовања.
Након завршене приредбе, првацима и њиховим родитељима се обратила и директор школе Гордана Златановић, пожелевши им срећан почетак а
 по учионицама на ђачким клупама, дочекало их је прегршт поклона.  
Пуни утисака, срећни и задовољни отишли су својим кућама.


 Поводом почетка нове школске године у школи у Ракитову одржана је приредба добродишлице за ђаке прваке, са жељом да им овај дан остане у најлепшем сећању. Првацима и њиховим родитељима се на крају приредбе обратила и директор школе Гордана Златановић, пожелевши им срећан почетак.



Поводом почетка нове школске године у школи у Кончареву одржана је приредба добродишлице за ђаке прваке, са жељом да им овај дан остане у најлепшем сећању. Првацима и њиховим родитељима се на крају приредбе обратила и директор школе Гордана Златановић, пожелевши им срећан почетак.



У издвојеном одељењу ОШ" Љубиша Урошевић" у Кочином Селу је данас 1.9.2023. године са почетком у 8:30 одржана приредба посвећена ђацима првацима, којима је ово уједно био и први сусрет са школом, учитељицама и друговима другог, трећег и четвртог разреда који су уједно и били носиоци приредбе. Играло се, певало, рецитовало, драматизовало.И најмлађи ђаци су показали део онога што су до сада научили.
Добили су пригодне поклоне.
Уз песму "Ау што је школа згодна", коју су певали сви заједно завршена је приредба.
 


У издвојеном одељењу у Старом Ланишту пријем првака уследио је у 8:30 часова. Шириле су се позитивне емоције, пријатељство, другарство и толеранција као основни путокази живота. Прваци нису скривали осмех с лица, спремни да заплове у путовање кроз знање!




 
 

Прочитај

ПРИЈЕМ ПРВАКА 2023

Датум: 30. Avgust 2023 13:29 Категорија: Новости

ПРИЈЕМ ПРВАКА

ДОБРО НАМ ДОШЛИ ПРВАЦИ!


Школа је једно дивно место,
где стичеш друштво, љубав и знање.
Од сада у њу ићи ћеш често,
од данас си ЂАК - то ти је звање!
Сада вас чекају школске књиге,
доста је било песме и игре.
Срећно прваци ви мали ђаци, 
а срећно и вама стари школарци!
Свечани пријем ђака првака одржаће се 1. септембра 2023. године
у петак, према следећој сатници:
Рибаре: 9:00 часова  
Ракитово: 9:30 часова
Кончарево: 10:00 часова 
Кочино Село: 8:30 часова 
Старо Ланиште: 8:30 часова

Прочитај