ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Вест

Окружно такмичење из географије

Датум: 13. Maj 2018 21:12 Категорија: Новости

У  нашој школи је  28. априла у суботу одржано Окружно такмичење из географије . Учестововало је 99 ученика. Такмичење је почело у 13 часова и трајало 90 минута. Након тога је организован излет за учеснике. Доделом диплома и награда најбољим  младим географима из округа је затворено вишечасовно
дружење у нашој школи.

Прочитај

Крос RTS-а "Кроз Србију- издвојено одељење Ракитово

Датум: 13. Maj 2018 17:03 Категорија: Новости

11.05.2018. године ученици издвојеног одељења у Ракитову учествовали су у Кросу RTS-а "Кроз Србију". Учествовали су сви ученици.

           

Прочитај

Предавање у одељењу IV/3

Датум: 13. Maj 2018 16:27 Категорија: Новости

11.05.2018. године у одељењу IV/3 одржано је предавање из пројекта "Основи безбедности деце" са темом "Насиље као негативна друштвена појава". Предавање је одржао полицијски службеник Дејан Марковић.

               

Прочитај

Предавање у одељењу IV/1

Датум: 13. Maj 2018 16:16 Категорија: Новости

07. 05. 2018. године у  одељењу IV/1 одржано је предавање од стране МУП - а. Тема предавања била је "Превенција и заштита деце од злоупотребе опојних дрога и алкохола".

                      

Прочитај

Учешће наше школе у манифестацији ,,Kрос кроз Срибију''

Датум: 12. Maj 2018 17:07 Категорија: Новости

11.05.2018. наша школа се укључила у манифестацију ,, Крос кроз Србију'' у организацији МПС и РТС-а. Ученици млађих разреда су учествовали у овом такмичењу и остварили резултате за похвалу. Највећи успех можемо измерити  по броју учесника( сви ученици учествовали) и по навијачком жару посматрача. Као и увек, прваци су најистакнутији такмичари:


Девојчице: 1. место Исидора Коцић, 2. место Викторија Дикић, 3. место Ивона СтанковићДечаци: 1. место Филип Младеновић, 2.место Урош Крстић, 3.место Никола Филић
Прочитај

Предавање "Безбедно коришћење интернета и других мрежа"

Датум: 06. Maj 2018 11:56 Категорија: Новости

27. 04. 2018. године у одељењу IV/3 одржано је предавање са темом "Безбедно коришћење интернета и других мрежа" из пројекта "Основи безбедности деце". Предавање је одржао полицијски службеник, Ненад Тимотијевић.


Прочитај

Тематски дан "Пролеће"

Датум: 06. Maj 2018 11:42 Категорија: Новости

27. 04. 2018. године у издвојеном одељењу у Ракитову одржан је тематски дан са темом  "Пролеће". У реализацији су учествовали сви ученици од првог до четвртог разреда.

        

Прочитај

Предавање МУП-а ,, Заштита од пожара''

Датум: 01. Maj 2018 12:08 Категорија: НовостиУченици 4/1,4/2,4/5,4/6 и 4/7 претили су са занимањем предавање Тање Голубовић и Небојше Манојловића.

Прочитај

Угледни час "Биће из моје маште"

Датум: 30. April 2018 13:18 Категорија: Новости

26. 04. 2018. године у одељењу IV/3 одржан је угледни час из предмета ликовна култура са темом "Биће из моје маште". Ученици су кроз тродимензионално повезивање употребних предмета представили чудесно биће из своје маште. Рад се одвијао по групама, а ученици су кроз рад исказали своју маштовитост, креативност и своје дело успешно привели крају. Угледном часу су присуствовали учитељи осталих разреда у Ракитову и наставник Енглеског језика.

          

Прочитај

Фрушкогорски излет ученика ОШ ,,Љубише Урошевић“ издвојеног одељења у Кончареву у организацији Црквеног одбора при Храму Светог Јована Крститеља у Кончареву

Датум: 25. April 2018 12:39 Категорија: Новости

Дана 21.4.2018. у седам часова ученици издвојеног  одељења из Кончарева са својим одељењским старешинама, директором  школе, вероучитељем , лекаром и помоћним радницима упутили су се пут Фрушке горе. Циљ је био да ученици обиђу значајније светиње од укупно 35 ( од којих је 17 активно) колико се налази на Фрушкој гори коју зову Српском Светом Гором.
 Прва посета је била манастиру Хопово. У Хопову се налазе мошти  Светог великомученика Теодора Тирона, а честица његових моштију се налази у Храму Светог Јована Крститеља, у Кончареву.
Потом смо обишли манастир Крушедол. Задужбина деспота Ђурђа Бранковића. Манастир одише духовном културом средњовековне Србије.
 Посебну импресију доживели смо посетом манастиру  Гргетег, из  15. века, задужбина Змај Огњеног Вука ( лоза Бранковића). У манастиру се налази копија Пресвете Богородице Тројеручице чији се оригинал чува на Хиландару. Пажњу су нам посветиле гостопримиве монахиње, које су послале деци разне слаткише.
Последњи од планираних манастира у низу Фрушкогорских бисера био је Велика Ремета. Дотакли смо исконски сјај архитектуре и културно-историјски значај грађевине.
 Излет је заокружен посетом  Сремских Карловаца. Ученици су се окрепили обезбеђеним богатим ланч-пакетима. Са собом су понели вредниости наше традиције и обогатили своја сазнања.  У име ученика  срдачно се захваљујемо Црквеном одбору при  Храму Светог Јована Крститеља у Кончареву.
 
                                                                                                                                                                                                                                                                Директор школе
                                                                                                                                                                                                                                                             Гордана Златановић

Прочитај