ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

INNOVATE YOUR DREAMS 2019 - FINAL TASK

Датум: 02. April 2019 10:29 Категорија: Новости

Ученици наше школе из Старог Ланишта и Рибара, имали су велики креативни изазов у оквиру последњег задатка пројекта Innovate Your Dreams 2019.
Они су са својим наставницама Марином Димитријевић Дејковић и Аном Тасић имали прилику да организују продајну изложбу и на тај начин представе своје идеје за бољу будућност. Образовање је наша мисија јер је образовање једино решење. 

Фотографије са изложбе можете погледати кликом на INNOVATE YOUR DREAMS 2019 EXHIBITION


 

 

 

О пројекту
 
Пројекат  “Innovate Your Dreams 2019” има за циљ да помогне ученицима да разумеју и да се припреме за послове будућности. Пројекат се заснива на популарном истраживању чији је закључак да ће се 65% данашњих основаца бавити потпуно новим пословима који данас не постоје. Током пројекта ученици узраста 12-14 година такође су се упознали са индустријама будућности и улогом технологије у процесу трансформисања света. Пројекат се бавити проучавањем 3 од укупно 17 циљева одрживог развоја Уједињених Нација описаних у Агенди 2030. за одрживи развој (Квалитетно образовање, Приступачна и чиста енергија, Индустрија, иновације и инфраструктура). Ово је STEM пројекат у трајању од 7 недеља. Сваке недеље наставници су добијали по 1 задатак који су креативно решавали заједно са својим ученицима.
 
Оснивач пројекта је Khurram Shehzad из Пакистана. Координатори пројекта су наставници из 55 држава.
 
Регистровано је више од 2000 наставника и школа и више од 100.000 учесника из више од 55 држава. До сада, учешће су узели узели наставници из 45 држава у првој фази пројекта. 
 
Преостале државе прикључиће се у другој фази.