ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Дечији карневал у Параћину

Датум: 22. Septembar 2019 19:27 Категорија: Новости

ДЕЧЈИ КАРНЕВАЛ У ПАРАЋИНУ
Параћин, 21. септембар 2019. године
 
            У  суботу 21. септембра 2019. године ученици 2/1, 2/2, 3/1 и 3/2 учествовали су  на Дечјем карневалу у Параћину у организацији Туристичке огранизације општине Параћин.Ученицима је обезбеђен бесплатан превоз. Скуп дечјих група је био у Улици краља Петра I и од 12.00 часова је  карневалска поворка кренула градом.



Ученици  2/1, 2/2, 3/1 и 3/2  на Дечјем карневалу у Параћину су наступили кореографијом уз песму  ,, Све што расте хтело би да расте'' као  плесна група под називом ,,Распевани лептирићи'' . Ученици су разиграним плесом и разнобојним костимима приказали  своју радост због одрастања и уживање   на путу ка откривању света одраслих.
    

Плесна група од 24 члана је састављена од по 6 ученика из сваког одељења, а са њима су пошли и другари из наведених одељења као подршка. Укупно је било 46-торо деце са 4 учитељице.




Карневалу је присуствовало тридесетак дечијих група тј. око шест стотина деце предшколског и школског узраста из вртића, основних школа, школа плеса и школа спорта, које су  продефиловале карневалском маршутом и представиле се краћим сценским наступом . Након дефилеа и представљања карневалских група одржана је представа за децу  Балканске позоришне трупе АРА – ,,Пипи Дуга Чарапа на острву са благом''. После програма учесници карневала добили су поклоне: ранац у којем су спаковани слаткиши, грицкалице и сокићи, поклони од спонзора Дечјег карневала у Параћину.