ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

БУЂЕЊЕ - ОД ЧИТАЊА СЕ РАСТЕ

Датум: 02. Mart 2020 09:28 Категорија: Новости

Наша школа учествовала је на манифестацији ОД ЧИТАЊА СЕ РАСТЕ поводом промовисања читалачке културе на нивоу града. Водитељ манифестације била је просветни саветник Александра Стевановић, заједно са учитељем Иваном Милојевићем а представници наше школе били су ученици из Рибара са стручним сарадником Аном Тасић.

Предлог за ову активност дошао је од стране ШУ Јагодина, а на иницијативу нашег Министарства да се подстакну све акције које су везане за промовисање читалачке културе и јачање читалачких навика код деце основношколског узраста. 

 
 

Пројекат је представљен публици 26. фебруара 2020. у Културном центру у Јагодини. Наша школа представила се перформансом Буђење - мотивација ученика на читање, аутора Ане Тасић. Ученици наше школе (Анђела Васић 7/2, Дамјан Николић 7/2, Страхиња Денић 7/2, Катарина Бошковић 7/2, Матеја Пајић 7/2, Анђела Бошковић 5/1, Алекса Пајић 5/1, Анђелка Лукић 4/2, Јасна Лукић 8/2) су на занимљив и оригинал начин представили проблем читања, открили нам свет из угла детета, борбу детета са неразумевањем родитеља, касније и наставника, као и тренутак када љубав према књизи нестаје.