ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

СВИ ДЕТАЉИ О ТВ НАСТАВИ

Датум: 17. Mart 2020 11:21 Категорија: Новости

Настава за ученике основних школа емитоваће се на каналу РТС 3, као и на платформи РТС Планета у одељку "Моја школа", што ће ученицима омогућити да понављају гледање.

Ученици основних школа, уколико пропусте емитовање неке наставне јединице на ТВ каналу или имају потребу да је послушају поново, то ће моћи да учине такође на платформи РТС Планета.
 
 
Сви мобилни оператери ће проток интернета ка РТС Планети учинити бесплатним, како би се ученицима омогућио неограничен и несметан приступ наставним садржајима.
 
 
Распоред емитовања наставе се налази на сајту rasporednastave.gov.rs, а заинтересовани му могу приступити и преко сајта Министарства просвете и својих школа.
 
 
Обезбеђен је и контакт центар Министарства просвете на броју 011/73-50-557, који ће бити доступан у периоду 8 до 18 сати, за сва питања у вези учења на даљину.
 
 
Обезбеђена је и Вибер заједница Моја школа, којој родитељи и ученици могу приступити преко адресе: https://vb.me/MojaSkola
 
Као додатна подршка наставницима и ученицима успостављена је и национална платформа https://www.mojaskola.gov.rs/ на којој ће се налазити задаци и материјали за сваку наставну јединицу.
 
 
Наставом која је планирана да се емитује планирано је да се обухвати, за основне школе – од 1. до 4. разреда српски, математика и свет око нас , а од 5. до 8. се за сваки разред повећава обим обухватањем и географије, биологије, историје, физике и хемије.