ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Пружање саветодавне подршке ученицима, родитељима и запосленима у школи

Датум: 19. Mart 2020 13:48 Категорија: Новости

ОШ ''Љубиша Урошевић''  - Рибаре   
      
            Драги ученици/це и  поштовани родитељи/старатељи
Ових дана, због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи и свету, нашли смо се сви заједно у потпуно новој ситуацији везаној и за рад школе и организацију наставе . Све до сада, никада нисмо били у прилици да организујемо комплетно учење код куће за све ученике наше школе. Учење на даљину  је нешто ново, како  за ученике и родитеље, тако и за нас запослене у школама.
            Са основним начином организације учења на даљину  већ су вас упознале одељењске старешине. О накнадним детаљима обавештаваћемо  вас  и даље, према потреби. Можда ћемо неке ствари морати да мењамо у ходу. Решаваћемо текуће проблеме, ако и кад се буду појавили. У позицији смо да сви заједно учимо и унапређујемо  свој рад, кроз непосредно искуство које ћемо стицати у наредним недељама док је привремено обустављена настава у школама и док се поново не вратимо у наше учионице.  Зато  нам је потребно да свакодневно будемо у контакту и имамо добру сарадњу. Такође ће нам бити драгоцено и ваше разумевање и стрпљење ,али и свака добронамерна примедба, запажање или сугестија.
            За почетак, јако је важно да будете у сталном контакту са одељењским старешином на начин на који сте се договорили. Такође је битно да поштујете сва упуства која будете добијали од наставника, као и да их редовно спроводите. У наредном периду неопходно је да радимо као тим, са заједничким циљем да деци и ученицима омогућимо што ефикаснији и једноставнији начин учења у овој ситуацији у којој смо се нашли, и тако им олакшамо даљи напредак. Како бисмо осигурали квалитет учења на даљину ,у време ванредног стања, за све нас ће то бити нешто захтевније и у смислу времена и ангажовања, али верујемо искрено да ћемо успешно заједно проћи и кроз све ове изазове.
Ако у томе имате било какав проблем ,за пружање саветодавне подршке можете ми се обратити поруком на имејл адресу  [email protected] .За сада наш начин комуникације одвијаће се путем писаних савета и препорука у оквиру одељењских група на  Viberu, а у наредном периоду у договору са Вашим одељењским старешинама.
 
Срдачан поздрав, Ваш педагог Горица Милетић