ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Пројекат ,, Велико Градиште - ној град" 2023.

Датум: 15. Jun 2023 16:31 Категорија: Новости

Од 09-11.06.2023.године Општина Велико Градиште са Друштвом учитеља општина Велико Градиште и Голубац и основним школама из Великог Градишта, Мајиловца и Средњева реализовала је пројекат ,,Велико Градиште – мој град“.
            Циљ пројекта био је да се ученици из различитих градских и сеоских средина Србије, Републике Српске, Северне Македоније и Румуније кроз обилазак краја и многобројне радионице, упознају са знаменитостима, старим занатима и околином, природом и еко системом овога дела Србије.
 У пројекту су учествовали ученици првог разреда наше школе Срђан Ракић, Наталија Станић и Лазар Медојевић са својом учитељицом Биљаном Милошевић. Учествовали су и ученици  од I до V разреда Основних школа из Београда, Ниша, Краљева, Кнића, Руме, Сомбора, Ушћа, Тутина, Ваљева, Скопља, Књажевца, Сјенице, Бања Луке, као и ученици из Великог Градишта и околних насеља који су својим вршњацима били домаћини.
Церемонијa отварања,  је одржана у основној школи “Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту. Након предивног програма учесници су посетили Римску тврђаву, у којој је и започела њихова бајка.
Другог дана домаћин је била основна школа ,,Вук Караџић,, из Мајиловца, у којој су одржане едукативне радионице са различитим тематикама. Након завршених радионица у Мајиловцу, сви учесници су крстарили бродом ,,Silver Star“ на коме су се наставиле радионице за децу.        
 Ова бајка се завршила са дечијим осмесима, новим пријатељствима, незаборавним успоменама...