ОШ "ЉУБИША УРОШЕВИЋ" - Рибаре
ризница знања ...

Обука за развој и вредновање читалачке писмености у првом циклусу основне школе

Датум: 16. Oktobar 2023 12:05 Категорија: Новости

У суботу, 14.10.2023. године у ОШ „Љубиша Урошевић“ у Рибару реализована је непосредна Обука за развој и вредновање читалачке писмености у првом циклусу основне школе.

Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања у сардњи са ОШ "Љубиша Урошевић" омогућио је бесплатну обуку наставницима разредне наставе уз подршку сертификованог водитеља, стручног сарадника наше школе - Ане Тасић.

Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, у оквиру Програмске области 2 – Пружање стручне подршке установама у доменима вредновања и самовредновања, реализује пројекат Подршка школи у домену вредновања образовних постигнућа ученика у области читалачке писмености.

Општи циљ пројекта је унапређивање квалитета рада наставника разредне наставе у домену развоја и вредновања образовних постигнућа ученика у области читалачке писмености.

Специфични циљеви пројекта су: унапређивање знања наставника о савременом концепту читалачке писмености; увежбавање структуирања градива у односу на образовне стандарде и два домена читања – читање ради књижевног искуства и читање ради проналажења и употребе информација; размена добрих пракси и ширење резултата и материјала преко Moodle платформе.

Централна активност пројекта односи се на реализацију семинара под називом Обука за развој и вредновање читалачке писмености у првом циклусу основне школе. Семинар је развијен и пилотиран током 2022. године. Састоји се од припреме учесника за рад на радионици преко Moodle курса и реализације радионице „уживо“ у просторијама школе од стране сертификованог водитеља.